לאורך השנים פירסמתי הרבה מאד מאמרים בהם הסברתי בהרחבה מה זה SEO, ועל התהליך, המשתנה ללא הרף.
ובכל זאת, בקצרה – SEO הוא תהליך ביצוע אופטימיזציה למנועי החיפוש בכלל, ולרב - לאדוני הרשת - גוגל. כלומר: התאמה של התכנים למנועי החיפוש.
איך מבצעים אופטימיזציה?
אקדים ואומר שקידום האתר שלנו, הוא אפשרי, גם כשהאתר מאד ישן וגם כשהתשתית עליו בנינו אותו עקומה לחלוטין.
חשוב לדעת שאפשר לשקם כל אתר, לא חייבים להרוס ולהשמיד ולהקים אתר חדש. לרב אגב רצוי שלא לעשות זאת, כדי לא לאבד את המוניטין והותק שצברנו ברשת.
הדבר הראשון שחייבים לעשות הוא קודם כל לאבחן ממה האתר שלנו "סובל". האם האתר שלנו מוגדר כראוי. האם העיצוב שלו נכון. האם חוויית המשתמש והזרימה באתר טובים. העיצוב, הפונטים, הרכיבים בהם אנו משתמשים. על מה מהם אנחנו לא יכולים לוותר בשום אופן, ולמה?
הדבר השני - חובה לתכנן לפרטי פרטים את המבנה הכללי של האתר - איך אנחנו מצפים שהגולשים ינווטו בו? מה נכון לקהל היעד שלנו? איזה מידע אנחנו מעוניינים להגיש לו? אילו פעולות אנחנו מצפים ממנו לבצע באתר? באיזו שפה נדבר? באילו צבעים?
חייבים לרשום תוכנית עבודה. לכתוב תהליך מסודר ומאורגן בשלבים. להקפיד מאד על כל אחד מהשלבים. לא לדלג ולא לחפף.
הדבר השלישי - כדאי שנזכור כי למנועי החיפוש ברשת יש אינטרס מובהק להציג אותנו למי שמתעניין במוצרים ובשירותים שלנו. זו התכלית שלהם, ואם הם לא חושפים אותנו, זה בגלל שאנחנו לא מאפשרים להם לחשוף אותנו, כי באתר שלנו קיימים ליקויים.
אחרי השיקום יוכל האתר שלנו להיות מאונדקס בגוגל, ולמצוא לעצמו מקום של כבוד ברשת, כדי שלקוחות פוטנציאלים גם ימצאו אותנו בקלות.
5 הפרמטרים החשובים ביותר מבחינת SEO עליהם חובה להקפיד:
תחום העיסוק שלנו
במה אנחנו עוסקים? מה הדבר שהופך את העסק שלנו לבעל ערך ללקוחות? איך אנחנו משווקים, מפרסמים ומוכרים את המוצרים והשירותים שלנו? מה הם הערוצים בהם אנחנו פועלים [באון-ליין ובאוף-ליין]? מה המטרה העיקרית שלנו? מה היעדים שנרצה להשיג? מה המיקום הגיאוגרפי שלנו? האם יש לעסק כתובת פיזית?
מי הם הלקוחות הפוטנציאלים שלנו? מה הצרכים שלהם? אילו פתרונות אנחנו מעניקים להם? האם נעים להם אצלנו? איך הם מגיעים אלינו היום? איך אנחנו מייצרים הכנסה?. מה עושים המתחרים שלנו? מה הערך המוסף שלנו על פני המתחרים?
כדאי מאד להשקיע בכך מחשבה ועבודה, כי באין התייחסות לערכים של העסק, לחזון ולבשורה שלו, האופטימיזציה לא תחזיק מים.
המוניטין שצבר האתר שלנו ברשת
למוניטין שצברנו במנועי החיפוש יש בהחלט תפקיד מכריע בקידום האורגני. אם עשינו טעויות כמו – הטמעת ביטויי חיפוש רבים, או לא רלוונטיים. אם רכשנו לינקים, או החלפנו קישורים בתמורה לקישורים, אם הטמענו קישורים שבורים, או קישורים רבים מדי. אם ההיררכיה שלנו לא נכונה. אם העתקנו תוכן מאתרים אחרים, ועוד שגיאות מהסוג הזה, סביר להניח שהאתר שלנו צבר מוניטין רע, עד כדי גרוע במנועי החיפוש. [אבל ... כל הדברים האלה ברי תיקון].
במקרים קיצוניים [כשהאתר שלנו עסק בנושאים שהם מחוץ לחוק, כמו: סחר בסמים, בזנות, בבני אדם, בנשק וכד'] כדאי לשקול הקמה של אתר חדש.
ההתאמה למובייל
היום יותר מאתמול ומתמיד אתרים חייבים להתאים לגלישה במכשירי המובייל השונים. במאמר העיצוב במובייל ובמחשב אני מסבירה בהרחבה למה יש הבדל בין העיצוב במובייל לעיצוב במחשב. למה זה חשוב [לנו ולגולשים שלנו], למה כדאי שנשים לב, ואיך כדאי לבצע שינויי עיצוב.
חוויית המשתמש / חווית הגלישה UI -UX
גם אלה משפיעים על אחוזי ההמרה באתר ולכן מחייבים אותנו בהקפדה יתרה, כי אם לא נספק למבקרים חוויה טובה, יש מצב שהם ינטשו אותנו. האם אנחנו נותנים מענה משמעותי לקהל שלנו?, האם הפתרונות שאנחנו מעניקים ללקוחות שלנו טובים להם ועונים על צרכיהם?
במאמר "שקר היופי והבל החן" אני מסבירה מה החשיבות וכיצד מקפידים עליה.
עדכון האתר
הגענו לחלק החשוב ביותר, אך גם הקשה ביותר. החלק שאנחנו, בעלי האתר, חייבים לקחת עליו אחריות וליישם במו עצמנו. כדאי שנחשוב מראש [עוד לפני שהקמנו או שיקמנו את האתר] עד כמה אנחנו מוכנים להתחייב לתהליך? להשקיע בעדכון האתר?. בהוספת תוכן? בהפצה של התוכן ברשת? כמה אנחנו באמת מחוייבים או מוכנים להתחייב לנושא הזה?
אם אנחנו [עוד] לא שם ועדיין זה כן חשוב לנו - כדאי לחשוב על מיקור חוץ - כדאי לשלם למישהו שיעשה את זה עבורנו.
הערת ביניים
חשוב לציין שיש מאות פרמטרים לקידום האורגני, והוא לא מסתכם רק ב-5 המוצגים כאן. חלקם ידועים יותר, חלקם פחות, רובם הם תוצרים של ניסוי ותהייה וניסוי וטעייה (:
לסיכום
כדאי לזכור שלושה דברים מאד חשובים:
1. אופטימיזציה, מקצועית ככל שתהיה, לא גורמת במיידי לשלום עולמי וגם לא לנהירה של לקוחות רוכשים [או לקוחות מתעניינים] לעסק שלנו. אופטימיזציה היא בהחלט נקודת פתיחה נהדרת ומחוייבת. אבל חייבים לזכור שתהליך ה-SEO הוא תהליך ארוך ומורכב. ולא רק שהוא לא מתרחש בין לילה, אנחנו עצמנו [כאמור] חייבים להשקיע עבודה כל הזמן.
2. ככל שהאתר שלנו יעבור שיקום של התשתית וההגדרות, מנועי החיפוש יעודכנו בכך ויאנדקסו אותו, אבל ... לא תמיד ימהרו להציג ולחשוף אותו. [כאן יש חשיבות רבה לעבודה שאנחנו נשקיע בעדכון האתר בתכיפות ראויה ובהבאת תנועה אליו].
3. מנועי החיפוש ברשת שרויים בעצמם בתחרות על המקום הראשון, ולכן בעצמם נכספים להיות הראשונים שיציגו את האתר הטוב והתוצאה המעולה למי שמחפשים אותנו בדיוק. וזו הסיבה שכדאי לנו להתחייב לתהליך ולמצוא לעצמנו ולאתר שלנו מקום טוב ברשת (:
בהצלחה רבה
ואם יש לך עניין או צורך בעזרה, אפשר לפנות אלי נ.ב. כל התמונות במאמר זה צויירו ע"י ה-AI התבוני של Wix
Comments