איך בונים אתר ועוד .... כמה דברים שכדאי שנדע בטרם נחליט להקים אתר.
מחיר הקמת אתר, כמו גם מחיר הדומיין והאיחסון ירדו בשנים האחרונות.
זו לטעמי [עוד] סיבה נהדרת שלא לוותר על נוכחות דיגיטלית, מיחד, ומאידך – לא להתפשר על אתר חינמי (שברב המקרים יוצר תדמית עסקית מעוותת, ועדיף מראש להתנהל בלי אתר בכלל).
אם בעבר הקמת אתר היתה כרוכה בעשרות אלפי ₪, היום ניתן לבנות אתר איכותי ומקצועי בהשקעה של כמה אלפי ₪.
גם זמני הקמת האתר התקצרו מאד. מרגע שהחלטנו לבנות אתר, נוכל לעלות לרשת עם אתר איכותי ומקצועי תוך שבועיים - שלושה.
קיימות לא מעט פלטפורמות לבניית אתרים. (בהן: Wordpress, Wix ואחרות).
פלטפורמות אלה ברובן טובות ומקצועיות. אני אישית מעדיפה את wix, מהטעם הפשוט – היא קלה להבנה ולניהול. מאד אינטואיטיבית ופונקציונלית, ולא מפסיקה להתחדש.
רובם המוחלט של הלקוחות שלי (ובעיקר אלה שאין להם זמן, או אין להם כל הבנה טכנולוגית, ואפילו הטכנופובים שביניהם) מצליחים להתיידד איתה ולנהל אותה בעצמם, מבלי להיות תלויים באיש.
רצוי מראש להקים אתר רספונסיבי וקליקבילי.
כלומר: אתר מתאים למכשירי המובייל השונים - לסלולר, לטאבלט, לניידים ולנייחים. רב האנשים (מעל 90 אחוז) גולשים באינטרנט מטלפונים וניידים. ושיהיה גם קליקבילי (כלומר: שההתניידות בו תיעשה ע"י הגולשים בלחיצת כפתור מהסמארטפון).
אתר גמיש
אתר אינטרנט חייב גם להיות דינמי, ומודולרי. כזה שנוכל לשנות בכל עת.
אתר שלא ניתן לשנות את עיצובו הגרפי ותכניו, כבר פס מן העולם. הטכנולוגיה משתנה בקצב אדיר. האפשרויות שלנו לקדם את השירותים והמוצרים שאנחנו מוכרים משתנות. כל אלה מחייבים בהכרח אתר גמיש, שמאפשר לחולל בו שינויים בהתאם לצורך ולרוח הזמן.
אם אתם לא יכולים לשנות את התכנים באתר, בגלל שאינכם יודעים איך לעשות זאת טכנית (הגיע הזמן ללמוד!). גם אם בסופו של יום תחליטו, או תעדיפו, שמישהו אחר יקים או ינהל לכם את האתר, לפחות יהיה לכם מושג מה אתם צריכים, איך כדאי ומה אתם מקבלים בתמורה.
ילדי פלא
גאוני מחשבים קיימים בכל בית, וזה באמת נפלא שהילד שלנו גאון ובקיא בדיגיטל, אבל ... כדאי מאד לזכור ש... העסק שלנו הוא לא משחק ילדים!
בסופו של יום ראוי לזכור - כולנו יודעים לצבוע קירות, ובכל זאת - נשלם על כך לצבעי מקצועי. כולנו יודעים לאפות, ובכל זאת - נשלם על עוגה טובה לקונדיטור. כולנו יודעים לכתוב, ובכל זאת - נשלם לעורך דין שיכתוב עבורנו מסמך מקצועי וחשוב.
אם העסק שלנו חשוב לנו
– כדאי להקים אתר מקצועי ואיכותי עם מישהו שלא רק מבין במחשבים, אלא בקיא ומומחה בתחום הספציפי של הקמת אתר.
כזה שיודע לעצב ולהגדיר אותו נכון, תוך התחשבות בפרמטרים השונים של מנועי החיפוש, ושל הגולשים. מישהו שמבין איך לתרום לקידום איכותי ואורגני (SEO), ואיך ממקסמים את חווית הגלישה גם עבור המבקרים באתר.
בוני אתרים מקצועיים יודעים לערוך התאמה של התכנים (אופטימיזציה וסיגמנטציה) למנועי החיפוש, כדי שאלה ידעו לקרוא (לסרוק) ולהציג אותנו לגולשים בתוצאות הטובות והמתקדמות בחיפוש. וגם לגולשים המתעניינים במוצרים או בשירותים שלנו - הלקוחות הפוטנציאלים שלנו.
הנדסת אנוש ברשת
פרמטר קרדינלי, שכדאי מאד להתחשב בו הוא תחום ה-UX - חוויית המשתמשים. אנחנו לא רוצים להעניק לגולשים שלנו חוויה גרועה. אנחנו לא רוצים לאכזב או לעצבן או לתסכל אותם.
בדיוק כמו עיצוב בחלל הפיזי, גם אתרי אינטרנט חייבים בעיצוב [UI] קולח. כזה שמאפשר לגולשים להתמצא בחלל ולמצוא את דרכם בו באופן מיטבי.
אתר שהמבנה שלו נכון, מאפשר זרימה [Flow] משופרת ומבטיח עניין והנאה גם לאנשים [ו... האלגוריתם של מנוע החיפוש יודע להבחין בכך].
אנשי מקצוע יודעים איך לערוך את העמודים באתר, לארוג אותם בסדר הנכון, לעדכן את תגיות המטא – (Meta Tags), כלומר: ניסוח מדוייק, תכליתי ונכון של שם האתר (Meta site), כותרות העמודים (Meta titles) ותיאורם (Meta descriptions). סידור ופריסה מדוייקים (Layout) ומותאמים למטרות ולתכנים שלנו ושל הגולשים שלנו, ועוד מאות פרמטרים בעלי חשיבות ערכית להמצאות האתר שלנו ברשת ומציאתו המהירה ע"י מנועי החיפוש והגולשים.
גם הזנת תכנים (טקסטים, תמונות, סרטונים) באתר, מחייבת הקפדה. יש צורך להגדיר אותם באופן כזה שמנועי החיפוש ברשת ימצאו אותם ויקדמו אותם לראש התוצאות.
כדאי לא לשכוח להטמיע באתר גם את גוגל אנליטיקס (Google Analytics), ואת מזהה הפיקסל של פייסבוק, כדי שנקבל נתונים מדוייקים על ניהול האתר שלנו, ונוכל לעקוב ולשפר במידת הצורך.
כאשר נחליט שהגיעה השעה להקים אתר, בשלב הראשון כדאי שנאפיין - איזה אתר אנחנו רוצים להקים? מה חשוב לנו שהוא יכלול? למי הוא באמת מיועד?. מה אנחנו מעניקים לגולשים שלנו?. מי הם הגולשים שאליהם אנחנו פונים בכלל? מה הם מקבלים מהקולגות שלנו?
לצורך כך נצא לשוטט באתרים של המתחרים שלנו, נקבל השראה. נתייעץ עם איש מקצוע לגבי נפח האיחסון ומהירות עליית האתר. (נרשום דברים קטנים כמו: כמה תמונות / סירטונים יש לנו? כמה טקסט? כמה עמודים?). את רב הפרטים אפשר למצוא בהרחבה בהסבר: "איך מקימים אתר אינטרנט וממה מתחילים".
אם עשיתי לכם חשק ללמוד איך בונים אתר ומנהלים אותו - אני מזמינה אותכם להצטרף לקורס המקיף לבניית אתר מקצועי.
בהצלחה רבה
ואם יש לך צורך או עניין בעזרה מקצועית - אני ממש כאן (:
Comments