לפני שצוללים להסברים מנומקים, חשוב לי מאד לציין שאין תשובה אחת נכונה לשאלה האם אפשר להקים שני עסקים על אתר אחד בלי לפגוע בקידום האורגני ברשת, וכל מקרה צריך להיבחן לגופו.
התשובה הקצרה היא: כן. טכנית [הדגש הוא על טכנית] אפשר להקים אתר אחד לשני עסקים שונים.
התשובה הנכונה: אם חשוב לנו לא לפגוע בקידום האורגני, עדיף שלא.
ו... אם בכל זאת מרגישים שממש מוכרחים, אז ... צריך לדעת לעשות את זה נכון. להשתמש בטכניקות קידום אורגני מתקדמות, כדי לקדם שני עסקים שונים באתר אחד.
לא תמיד זה מצליח, לא תמיד זה נכון, וחשוב על כן להתייעץ ועוד יותר מכך - לקבל עזרה בהקמת האתר ממומחה לקידום אורגני.
התשובה האמיתית והמנומקת: לא. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?
הקידום האורגני של האתר מושפע ממספר גורמים, והם כוללים גם את המבנה והתוכן של האתר עצמו. כאשר מקימים אתר אחד לשני עסקים שונים, חשוב להבין שיש לכך [תמיד. תמיד. תמיד] בהכרח השפעה על הקידום האורגני.
מה זה אומר בת'כלס?
דומיין משותף:
אם משתמשים באותו דומיין לשני העסקים, לא נוכל להטמיע את ביטויי המפתח של כל אחד מהעסקים בנפרד. העניין הזה משפיע מן הסתם על האיכות והרלוונטיות של התוכן ב"עיני" מנועי החיפוש.
תוכן ומבנה מותאמים אישית:
כדי לשמור על תוכן מקורי ורלוונטי עבור כל עסק, חובה לעצב תוכן ומבנה מותאמים אישית לכל עסק, כולל עמודי נחיתה, תפריטים וכו'. כדי לסייע למנוע החיפוש "להבחין" שלא מדובר בתוכן דומה או משוכפל.
מבנה קישורים:
קישורים בין העסקים השונים, עשוי להיות בעייתי אם הלינקים לא רלוונטיים, לא טבעיים, או אם הם נועדו רק למקסום הקידום האורגני. מנועי החיפוש יזהו רשתות קישורים לא רלוונטיות כספאמיות ויפחיתו את הערך שלהם בקידום.
איכות התוכן והשימוש בביטויי המפתח:
אם התוכן עבור שני העסקים זהה, או משתמש באותם ביטויי מפתח, יתכן שהאתרים יתחרו זה בזה במנועי החיפוש על הקידום.
לעומת זאת - אם התוכן שונה, זה עלול לבלבל את הגולשים ולפגום בחוויית המשתמשים ... ולא פחות מכך לבלבל את מנוע החיפוש.
לפני שמחליטים, חשוב לקחת בחשבון את השפעת הקמת אתר אחד לשני עסקים שונים על הקידום האורגני, ולתכנן את האספקטים השונים של האתרים, באופן שישמור על רלוונטיות ואיכות, וימנע "תחרות" ביניהם.
יש לוודא שהעסקים משלימים זה את זה ולא מתחרים זה בזה.
חשוב לעצב את האתר בצורה ברורה וקלה לניווט כדי שהלקוחות יוכלו למצוא בקלות את המידע שהם מחפשים.
איך עושים את זה נכון?
מוודאים שהאתר מותאם למנועי החיפוש באמצעות ביטויי מפתח רלוונטיים בכותרות, בתיאורי דפים ובטקסט האתר
יוצרים מבנה אתר ברור, קל לניווט, שמאפשר לגולשים למצוא בקלות את המידע שהם מחפשים.
מקימים עמודים נפרדים לכל עסק: לכל עסק צריך להיות דף נפרד באתר, עם תוכן ייחודי משלו. כל עמוד צריך להתמקד בביטויי מפתח רלוונטיים לעסק הספציפי.
משתמשים בקישורים פנימיים כדי לקשר בין העסקים השונים, ובמקביל בונים קישורים חיצוניים.
מאד חשוב לעקוב אחר נתוני האתר באמצעות Google Analytics כדי לראות אילו מהעסקים פועלים טוב יותר ואיזה תוכן מושך את הלקוחות יותר, ומה אחוז הנטישה [ה-Bounce Rate].
בודקים יתרונות מול חסרונות
היתרונות בהקמת אתר אחד, הם בעיקר כלכליים:
כלומר: חיסכון בעלויות, ניהול קל יותר.
ועוד יתרון שנוי [מאד] במחלוקת: קהל גדול, תעבורה גבוהה יותר של גולשים, בעיקר כשלקוחות של עסק אחד מעוניינים גם במוצרים או בשירותים של העסק השני.
אבל ... צריך להיות מאד זהירים, ולבדוק שאחוזי הנטישה לא גבוהים
יחד עם זה חשוב לדעת מה הם החסרונות [בעיני החסרונות הם קרדינליים]:
ראשית קשה יותר לקדם שני עסקים שונים בתוצאות החיפוש באתר אחד. לקוחות עשויים להתבלבל משני עסקים שונים באתר אחד. המיתוג יהיה מאולץ וחוויית המשתמש עלולה להפגם.
ניהול שני עסקים באתר אחד עלול להקשות על בניית זהות מיתוגית חזקה לכל עסק, ליצור בלבול אצל לקוחות לגבי המותגים והזהות של כל עסק. יקשה על האבחנה בין שני העסקים ועל הבנת ההבדלים ביניהם.
שני עסקים באתר אחד עלולים להתחרות זה בזה על תשומת הלב של הלקוחות. וזה יקשה על קידום שני העסקים בצורה שווה.
קשה יהיה לבצע קמפיינים שיווקיים ממוקדים לכל עסק בנפרד, כאשר הם מופיעים באתר אחד. קשה יהיה להגיע לקהל היעד הנכון לכל עסק. קשה יהיה למדוד את יעילות קמפיינים שיווקיים.
ייתכן שלקוחות יהיו מודאגים מכך שמידע אישי שלהם ישותף בין שני העסקים.
עיצוב אתר שמציג שני עסקים בצורה ברורה וקלה לניווט יכול להיות מורכב. מאד קשה לייצר עיצוב אטרקטיבי לשני קהלי יעד. קשה יהיה להבטיח שהאתר יהיה קל לשימוש ואינטואיטיבי.
קשה מאד [עד כמעט בלתי אפשרי] לקדם אתר עם שני עסקים בנפרד בתוצאות החיפוש. קשה יהיה לדרג את האתר עבור מילות מפתח רלוונטיות לשני העסקים. קשה יהיה למשוך תנועה אורגנית לאתר.
ניהול אתר בו נכללים שני עסקים עלול להציב אתגרים טכניים נוספים;
ניהול תוכן, תחזוקה, חוסר גמישות: אתר כזה עלול לשדר למשתמשים חוסר מקצועיות או רצינות. ייהיה לא קל לשנות את המראה והתחושה של האתר או להוסיף תכונות חדשות בעתיד, מכיוון שצריך לקחת בחשבון את שני העסקים.
לסיכום:
הקמת שני עסקים על אתר אחד, היא לא תמיד רעיון טוב. וגם כשנדמה שזה רעיון טוב, זה לא תמיד מתאים לכל העסקים. חשוב לשקול היטב את הצרכים הספציפיים של העסק/ים לפני קבלת החלטה מהסוג הזה.
וכמובן -
אם יש לך צורך בעזרה, אפשר לפנות אלי
התמונות במאמר זה יוצרו ע"י ה-AI התבוני של Wix
דפנה אפשר שאלה? אני משלמת עבור האתר ואני רואה חיוב גם לדומיין, הדומיין שלי הוא בעצם שמי. אם אני אבטל את התשלום על הדומיין תהיה לי בעיה?