top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תדפנה לוי - בונה אתרים שבונים עסקים

מה זה Site logic היגיון אתר ?



היגיון אתר Site logic

הפילוסוף אלבר קאמי גרס כי: "תמיד קל להיות הגיוני, אבל אי אפשר להיות הגיוני עד הסוף".


כמי שמאמינה שהמציאות בה אנו חיים מורכבת מאד, ולעיתים קרובות מכילה ניואנסים וניגודים שלא ניתן לפתור באמצעות היגיון בלבד. מה גם שכולנו בני אדם וככאלה מה שנראה הגיוני לאחד עשוי להיראות לא הגיוני בעליל לאחר...

בכל זאת אני מאמינה שבמציאות הדיגיטלית המורכבת של חיינו, יש חשיבות קרדינלית להבנת הלוגיקה של אתרים, זאת אומרת אם אנחנו רוצים שהאתר שלנו גם יניב לנו תפוקות.


מה זה Site logic היגיון אתר ?


במשפט אחד: "לוגיקה של אתרים היא תכנון וארגון מבנה ותוכן האתר באופן שיספק נגישות וחוויית משתמש מושלמת"


היגיון אתר [Site Logic] מתייחס לעיצוב ההנדסי של האתר באופן שהוא מספק חוויית משתמש נוחה, אינטואיטיבית ויעילה. הוא משלב עקרונות עיצוב, תכנון מבנה ותפעול טכני של האתר.


המונח Site Logic מתמקד בהיבטים הפונקציונליים של האתר, כמו: סדר הצגת המידע, הזרימה בו [Flow], הניווט ואופן העבודה של הרכיבים האינטראקטיביים.

במילים אחרות - הוא מתייחס ל: כללי הבנייה, כללי העיצוב וההתנהגות של האתר. כל הרכיבים האלה למעשה קובעים איך הגולשים והאתר מתקשרים ביניהם.

מרכיבי ה-Site Logic כוללים גם התאמה למכשירים שונים [מחשב ומובייל]. עמידה בזמני טעינה מהירים והנגשה לבעלי מוגבלויות.

האם יש להיגיון הזה השפעה על ה-SEO - קידום האתר ברשת ?

בהכי קצר שיש לי - כן.

למה?

כי הלוגיקה של האתר משפיעה באופן ישיר על חוויית המשתמשים [UX] והנוחות שלהם במציאת מידע, ביצוע פעולות וקבלת ערך מהאתר.


היבטים מרכזיים בלוגיקה של אתרים:

 

1.      ארכיטקטורת המידע:

 

מבנה ניווט וזרימת משתמשים - חלוקת התוכן באתר לקטגוריות ותתי-קטגוריות. יצירת תפריט ראשי ברור ומסודר שקל לגשת אליו מכל עמוד.

מבנה היררכי ברור שמקל על המשתמשים למצוא מידע בקלות ומתייחס לאופן שבו הגולשים נעים בין דפי האתר.

לוגיקת האתר מכתיבה איך משתמשים יגיעו מדף הבית אל דפי תוכן או דפי מוצרים, ואיך הם יכולים לחזור בקלות או לעבור בין העמודים השונים באתר.

כללים ברורים לזרימה נוחה והגיונית באתר מבוססים על היררכיה מאורגנת של תוכן וכוללים תפריטים ברורים, קישורים פנימיים וקישורים לקריאה נוספת, שמוליכים את המשתמשים עקב בצד אגודל.

 

Site logic היגיון אתר

2.      סידור התוכן והיררכיית המידע

קודם כל - הצגת המידע החשוב ביותר, וסידור התוכן באופן שיהיה קל לקרוא ולהבין אותו.

כלומר: לוגיקת האתר כוללת את האופן שבו התוכן מאורגן לפי סדר חשיבותו. עמודים ותכנים מרכזיים מוצגים באופן בולט או בסמיכות לדף הבית, ואילו דפים משניים יהיו נגישים דרך קישורים נוספים.

היררכיית מידע נכונה עושה שימוש בכותרות, תתי-כותרות, טקסטים קישורים וכפתורי קריאה לפעולה [CTA], שמנחים את הגולשים לקרוא את התוכן החשוב ביותר, או לבצע את הפעולות שאנחנו רוצים שיבצעו.

 

3.      התנהגות רכיבים אינטראקטיביים

 

תכנון הזרימה של הפעולות, שיתבצעו בצורה פשוטה מהירה וחלקה ללא השהיות, עיכובים וסיבוכים. רכיבים אינטראקטיבים, בהם: כפתורים, תפריטים, טפסים ואלמנטים המופעלים בהנפשה, פועלים למיקסום חוויית המשתמש. וכנ"ל גם פעולות לוגיות, כמו מעבר בין עמודים, סינון תוצאות, או ביצוע פעולות באתר [רכישה, הרשמה, התקשרות בטלפון].

לוגיקת האתר מכתיבה את סדר פעולת הרכיבים הללו; מה קורה כשלוחצים על כפתור מסוים, ואיך המידע מועבר בין הרכיבים. [לדוגמה, כפתור "שליחה" בטופס מוביל לעמוד תודה או להודעת שגיאה].


4.      תמיכה במסלול משתמשים [User Journey]

 

לוגיקת אתר טובה מתאימה את התכנים והתהליכים לקהלי היעד ומטרות האתר, ומקלה על מסלול הגולשים. היא משתמשת בעיצוב אינטואיטיבי, שמאפשר לגולשים להבין במהירות מה עליהם לעשות.

לדוגמא - תהליך הרכישה באתר מסחרי יתמוך בזרימה מהירה, קצרה והגיונית, שתאפשר למשתמשים להתקדם במסלול ולבצע רכישה ללא עיכובים או בלבול.

נעביר את הגולש מעמוד המוצר לעגלת הקניות,  ממנה לעמוד התשלום, ולבסוף לעמוד האישור.

 

5.      נגישות ושימושיות

לוגיקת האתר כוללת התאמות לנגישות [Accessibility], המאפשרות גלישה נוחה גם לבעלי מוגבלויות. זה כולל תיאורי טקסט לתמונות [A.T], תפריטים מותאמים למקלדת, ומערכת ניווט פרגמטית, קלה לשימוש ונהירה.

חשוב לוודא שהגולשים יכולים למצוא ולהתמצא באלמנטים בקלות.


6.      אבטחה ובקרת גישה

לוגיקת האתר כוללת גם את מערך האבטחה וההרשאות – מי יכול לגשת לאיזה מידע ובאילו תנאים. דפי משתמש אישיים, מידע על הזמנות, פרטי תשלום ומידע רגיש אחר חייבים להיות מוגנים ולספק מעבר לאבטחת הנתונים גם פרטיות למשתמש.

לדוגמה, במערכות ניהול משתמשים, רק משתמשים מורשים יוכלו לראות את פרטי החשבון או את היסטוריית ההזמנות שלהם.


איך Site Logic משפיעה על חוויית המשתמש [UX]

Site logic היגיון אתר


ללוגיקת האתר תפקיד מפתח ביצירת חוויית משתמש חלקה וברורה.

לוגיקה מאורגנת ובנויה היטב תסייע לגולשים למצוא את מה שהם מחפשים במהירות, לנווט בקלות ולעבור את שלבי התהליך בצורה אינטואיטיבית. היא גם מונעת טעויות ותסכול מהגולש, מגבירה את היעילות ומגדילה את הסיכוי שהגולשים יישארו באתר ויבצעו את הפעולות הרצויות [הרשמה, רכישה, יצירת קשר וכו'].

 

דוגמה למבנה אתר מסחרי עם היגיון אתר מוצלח

 

שלב ראשון: המשתמש נכנס לדף הבית, רואה מוצרים ובוחר מוצר.

שלב שני: מעמוד המוצר, המשתמש יכול להוסיף לעגלה, ומשם להמשיך לדף עגלת הקניות.

שלב שלישי: בעגלת הקניות, המשתמש עובר לתשלום, ממלא פרטים, משלים את הרכישה ומגיע לעמוד אישור עם פרטי ההזמנה.


כל אחד מהשלבים מוביל בצורה מהירה והגיונית לשלב הבא, והגולש לא נדרש לנחש או לתהות מה הפעולה הבאה שעליו לבצע.

 

לסיכום:

לוגיקת אתר טובה יוצרת זרימה מושכלת, נוחה ואינטואיטיבית, משפרת את חוויית המשתמשים וגורמת לאינטראקציה חיובית עם האתר. זו ללא ספק מגדילה את זמן השהייה של הגולשים באתר, מעודדת אותם לבצע פעולות ומכאן שהיא גם משפרת את ה-SEO.


וגם הפעם התמונות למאמר נרקחו ע"י ה-AI התבוני של Wix

28 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page