top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תדפנה לוי - בונה אתרים שבונים עסקים

זמן קורונה ברשת - איך זה מועיל לעסק שלנו?


רואים את הצרכן ואת מאווייו בעידן הקורונה

לפני כשבועיים פורסמו מספר נתונים מעניינים, שדלו האלגוריתמים של גוגל על ההתנהלות שלנו ברשת בעידן הקורונה, ולצידם "תובנות" כיצד יכולים אנשי שיווק ובעלי עסקים להשתמש במידע, כדי לשפר ולהגדיל את המכירות בעסק.


גוגל טוען כי האלגוריתמים זיהו מגמות חדשות בקרב משתמשי הרשת, שנהנים [או סובלים] מעודף זמן פנוי מאז התפשטות הקורונה בעולם [מרץ 2020]. והוא מונה בהן חמש מגמות עיקריות.

ואלה הן:

1. חיפוש גובר של גולשים בנושא מידע על עבודה ומקורות תעסוקה [כ-49% כיום, לעומת 29% ב-2019].

2. העדפה ברורה לרכישת מוצרים וביצוע קניות ברשת [כ-52% לעומת 46% בתקופה זו בשנה החולפת]

3. חיפושים רבים בנושא למידה וקורסים מקצועיים [כ-73% לעומת 49%]

4. חיפוש מידע על מזון, תרופות ותזונה נכונה [כ-71% לעומת 49%]

5. חיפוש אפיקי השקעה בטוחים לכסף [כ-24% לעומת 11%].

מגמות אלה, אליבא דה גוגל, יש בהן כדי להועיל לבעלי העסקים ולמפרסמים ברשת, באשר הם מאפשרים לנו לבצע התאמה של המוצרים והשירותים שאנו מספקים ללקוחות.


אלא ש... חשוב לשים לב ולהתייחס לכך שגוגל לא מפלח את המקומות / מדינות בעולם מהם התקבלו נתונים אלה, מה השכלתם, מינם, דתם ורמת חייהם של הגולשים.

ובכל זאת, מה זה אומר כשיותר גולשים ספונים בביתם בבוקסר ומבצעים רכישות מקוונות?, כלומר "מכתתים אצבעות" ומבצעים קניות ברשת.

ואיך אנחנו יכולים להרוויח מזה?

כמו תמיד – ניטור ואיתור הצורך המדוייק של הלקוחות [הגולשים המשלמים] שלנו, הוא הקו המנחה. אנחנו לא היחידים שמוכרים חולצות ערב אלגנטיות, ספרי בישול, או מגבות רחצה. יש כמונו אלפים.


כדאי שנחשוב בעת הזו איך נבלוט מעל כולם.


פעמים רבות אנחנו מחליטים לבלוט מעל פני המתחרים באמצעות המחיר.


אין ספק שהמחיר הוא פרמטר חשוב, וגורם מכריע בהחלטת הצרכן לרכוש, או לא לרכוש, מוצר או שירות מסויים.

יחד עם זאת צריך לזכור שלא תמיד המחיר הזול הוא זה שנבחר ע"י הרב העצום של הצרכנים. לפעמים מחיר זול מרתיע ומעורר חשד.


מעבר לכך, חשוב לזכור, שכשאנחנו מתחרים במחיר נמוך, גם אנחנו לא באמת מרוויחים. והרי הקמנו את העסק בשביל להרוויח ולהתפרנס בכבוד. אין סיבה שנשלם מחיר גבוה כל כך ונמכור את המוצרים והשירותים שלנו ללקוחות בהפסד.

יש הרבה מאד פרמטרים נוספים עליהם נוכל להתחרות.

למשל:

– שעות פעילות שונות [נניח – מכירה בסופי שבוע או בשעות הלילה, כשהמתחרים שלנו ישנים או מבלים], ובתנאי כמובן שזה מתאים ללקוחות שלנו, שכבר שלחו ילדים לישון, אחרי מקלחת. או חזרו מבילוי וכו'. [נצטרך לשם כך כמובן לדייק את הלקוחות הספציפיים שלנו. להכיר את אורחות חייהם והרגליהם ...]


זמן קורונה ברשת - איך זה מועיל לעסק שלנו?


נוכל להתחרות גם במתן שירות שונה מזה של המתחרים:

- השכרה של שירות או מוצר, במקום מכירה.

- השכרה לתקופות ארוכות יותר.

- גמישות בתנאים ובמדיניות שלנו.

- הארכת האחריות על המוצר אן השירות.

- התאמה ["מחוייטת"] של המוצר / השירות בדיוק למידותיו של הלקוח הספציפי.

- הנגשת השירות ללקוח בבית, במשרד, בהתאם לנוחות שלו. שירות תיקונים / טיפולים / לימודים / יעוץ וכד'].

- מתן אשראי ללקוח - כלומר: חלוקה של התשלום או דחייה שלו למועד מאוחר יותר.

כדאי לחשוב מתוך "הראש" או "העיניים" של הלקוח. לנסות להבין את המצוקה הספציפית שלו. מה הבעיה המיוחדת שלו. מה הוא בדיוק צריך, ואיך אנחנו יכולים להקל עליו לקבל את המוצרים או השירותים שלנו, בתנאים טובים, במקומות ובמועדים הנוחים לו.

לחשוב מחוץ למסכה

נתון לא מפתיע, אך אולי מעניין במיוחד. מאז התפשטות המגיפה בעולם, בחודש מרץ האחרון, חלה עלייה משמעותית בחיפוש אחר עבודה ומקומות תעסוקה.


בישראל אנחנו יודעים יש כמיליון מובטלים. שמהווים כ-רבע מכח התעסוקה במשק. אבל [ו...זה לא מנחם, אני יודעת] האבטלה בעת הזו מכה בעולם כולו.


מצד שני יש לא מעט מקומות עבודה פנויים שמשוועים [!!!] לידיים עובדות. נכון. זו לא תמיד העבודה שעליה חלמנו. אבל ... זו משרה או תפקיד שמבטיחים שכר בתקופה טרופה ומטורפת זאת.


המידע הזה פותח דלת רחבה לשירותי כח אדם ומשאבי אנוש, רכזי רווחה באירגונים, כמו גם לעסקים קטנים ובינוניים, וליועצים עסקיים, להתכונן ליום שאחרי; להכשיר עובדים טובים ויעילים, שיהפכו בעידן שאחרי הקורונה, לעובדים מסורים.

המידע הזה לדעתי פותח גם אופציה למחשבה יצירתית -

אם נשתחרר לרגע מהקבעון, ונביט סביבנו, אני מאמינה שנוכל להמציא או לברוא לעצמנו "משרה חדשה". כזו שתואמת את הכישורים שלנו מיחד, ויכולה לפתור לאחרים בעיה.


בואו נחשוב על דוגמא בנאלית -

ההנחיות החדשות דורשות מלא מעט הורים למצוא פתרונות לילדיהם, כאשר הם יוצאים לעבודה.

אפשר לחשוב על מגוון פתרונות שנוכל להציע להורים בעת הזו, למשל: בישול ארוחות חמות לילדים / למשפחה, "מורה להשכיר", על "שירותי סבים וסבתות", על "קייטנה משפחתית", משלוחים קבועים ועוד ועוד ועוד וריאציות שונות, שיתנו מענה נהדר להורים לילדים קטנים.

נכון. זו ממש לא משרת החלומות שעליה חלמנו,

אבל ... זה כרגע צורך שאנחנו יכולים לתת לו מענה וגם להתפרנס ממנו. אני מאמינה שאם נפעיל עוד טיפה את הראש, ונביט סביבנו, נמצא לא מעט עבודות שאנחנו יכולים להציע לאנשים שזקוקים להם עכשיו.


הנתונים מגלים כי בעסקי המזון והתרופות – מחפשים רב הגולשים [כ-86%] את העסקים המקוונים. אלה שמציעים לשנע את המוצר עד לפתח הבית או המשרד.


כלומר - הנתונים מלמדים שהתחרות היא כבר לא על המוצר, אלא על השירות – זה מתבטא במתן עדיפות לעסקים שמנגישים את המוצרים והשירותים שהם מספקים עד למפתן הלקוח.


הצורך של הגולשים לרכוש מזון ותרופות, יחד עם הצורך לשמור על תזונה נכונה ובריאות – חיפוש מזונות בריאים וכד' גאה מאד.

שוב אני עם דוגמא באנלית - הכי באנלית שעולה בראשי כרגע - רשתות הפיצה.... הן קבעו מודל תחרות אחר - הן מבטיחות ללקוחות המשלמים שלהם שהפיצה תגיע אליהם בפרק זמן קצוב [30 דקות] מרגע ההזמנה.


התחרות הזו ניתצה את מעגל המחיר. העובדה שיש מי שמוכר פיצה ב-20 ש"ח ומי שמחיר הפיצה שלו 90 ש"ח - לא באמת מטרידה אותנו. מחשבותינו הוסטו מעניין המחיר שאנו משלמים, ועכשיו אנחנו פותחים שעון לשליח...


איך זה קשור לעסק שלנו?

כדאי שנחשוב איך אנחנו יכולים "לפגוש" את הצורך של הקונה שלנו. מה הצורך שלו?


אם אנחנו מוכרים שירות או מוצר שהלקוח מעוניין לקבל אותו בטיימינג מסויים מרגע ההזמנה - המחיר שנגבה ממנו עבור השירות הזה כבר לא יהיה קרדינלי. רב האנשים מוכנים לשלם כמעט כל מחיר עבור סיפוק צרכים מיידי.


אם אנחנו למשל עוסקים במתן שירותים קוסמטיים או רפואיים, נוכל בהחלט "להמציא" שירותי תספורת, צבע, עיסוי, טיפול יופי וכו'... בבית הלקוח.


הרעיון הזה כולל כמובן גם מוכרי מזון וגם סנדלרים, עורכי -דין, מפיקי אירועים, רואי חשבון, מאמנים, יועצים, מטפלים ועוד בעלי מקצועות נוספים במשק, שיכולים להנגיש את השירות שהם מספקים ולהגיע עד בית הלקוח.

התחרות היא כבר לא על המחיר, אלא על השירות –

אנחנו לא צריכים להיות אלגוריתמים כדי להבין שהנתון הזה מבטא מתן עדיפות לעסקים שמנגישים את המוצרים והשירותים שהם מספקים עד למפתן הלקוח.


אם בעבר הגולשים חיפשו טיולים וחופשות, היום בעידן בו העולם הולך ונסגר, חל היפוך במגמה והגולשים ברשת מחפשים אפיקי השקעה בטוחים לכסף.


הנתון הזה מצביע על כך שיש לא מעט אנשים שחרדים מפיחות, וחוששים שכספם, בעידן שאחרי הקורונה, יהיה שווה פחות ממה שהוא שווה היום.

אלה זקוקים ליועצים עסקיים ומומחי כלכלה, שימצאו עבורם אופציות השקעה טובות.


יש לא מעט יועצים שיכולים בעת הזו להנגיש את השירות שלהם ללקוח באמצעות הדיגיטל [באמצעות זום, שיחת וידאו או טלפון ויתר מערכות מקוונות]. חשוב לזכור שהלקוח, במקרה הזה, הוא גם בעל הון...

לדעתי - גם הנתון לפיו מרבית האנשים משקיעים את שעות הפנאי בלמידה של תחומים ומקצועות שונים, מסייע לנו להבין שכדאי לנו להקים ערוץ דיגיטלי, בתשלום או בחינם, ולספק את הביקוש הגואה, ע"י מתן מערכי שיעור בתחומים בהם אנחנו בקיאים.

הלקוחות שלנו מנסים לחסוך כסף וללמוד בפנאי הכפוי שנכפה עליהם, כדי שיוכלו לעצב בעצמם את הבית, לתקן בעצמם את התריס, למרוח לעצמם לק ג'ל, לאפר את עצמם, לנהל בעצמם את מערכת החשבונות העסקית, להתאמן בספורט בעצמם, לעשות בעצמם דיאטה .... ועוד ועוד ועוד ....

אבל ... אין להם את הניסיון והידע שאנחנו צברנו כמומחים ובקיאים בתחומנו.

אנחנו יכולים לפתוח קורס או סדנא ולמכור ללקוחות שלנו את הידע שצברנו.

נוכל ללמד אותם איך למחזר חומרים, איך לבצע תרגיל פילאטיס, איך לתקן פנצ'ר, איך לעצב את הבית, איך לאכול נכון ולהפטר ממשקל עודף, איך להכין קוסקוס, איך לתפור שמלה, איך לבנות אתר וכו'.


וגם כאן - אני מאמינה שהנתון הזה מצטרף לנתון הקודם בעניין חיפוש מקומות תעסוקה והנטייה בקרב הלקוחות שלנו לחסוך במשאבים כספיים מיחד, ולהשקיע את הפנאי בלימודים, מאידך.

כל אלה יוצרים גם הזדמנות פז - עבור בעלי עסקים רבים זה בדיוק הזמן וההזדמנות להקים מערכי שיעור וללמד את הלקוח איך לעצב ולרקוח בעצמו.

לסיכום – אין ספק שהמציאות החדשה, בעטיו של הנגיף, מאלצת אותנו לפתח מחשבה לא שגרתית ולמצוא [אפילו להמציא] פתרונות יצירתיים [מאד] לביקושים ולצרכים של הלקוחות שלנו בעת הזו.

עידן הקורונה גרם לנו לראות את הלקוח ולשמוע את מאווייו, וככל שנשכיל להסתגל לדרישות הצרכנים, נצליח לעבור את התקופה הקשה הזו, ואולי גם לשפר ולשכלל את השירותים והמוצרים שאנו מייצרים בעסק שלנו. אם יש לך רעיון נוסף, ואפילו דעה זהה או שונה לזו שלי, אשמח לשמוע (:


בהצלחה
102 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
bottom of page