מילות מפתח הן ביטויים בהם ישתמשו הלקוחות שלנו כדי למצוא אותנו ברשת. איך נמצא את מילות המפתח המתאימות לנו ביותר?
כדי למצוא אותן, צריך לערוך תחקיר מקיף ולבדוק באילו מהן סביר להניח ישתמשו הלקוחות הפוטנציאלים שלנו.
כיוון שמראש אנחנו מבינים שמדובר בניחושים והשערות, אזי למרות המוניטין הרב שיצא לעושי הניסים והנפלאות בתחום הקידום האורגני (seo), אני מציעה שנשמור על פרופורציות.
קידום אורגני לא נשען רק על ביטויי מפתח, יש מספר פרמטרים נוספים, ומהותיים לא פחות, שקובעים אם (ובאיזו מידה) נצליח לקדם אורגנית את האתר ולהגיע גבוה בתוצאות החיפוש.
אכן. לביטויי המפתח יש השפעה על הקידום האורגני של האתר שלנו (ובכלל זה העסק שלנו) ברשת, ללא ספק.
אבל .... כמו בהרבה נושאים אחרים, גם כאן אין צורך להגזים.
אין שום בטחון שמציאת מילות המפתח הנכונות, או שימוש בהן, יהלך קסמים על מנועי החיפוש, ובוודאי שלא [!] יציב את האתר שלנו במקום הראשון בגוגל [חחח.... בדיחה גרועה בעיני כל העניין הזה של המקום הראשון]
כדאי גם לזכור שמילות מפתח הן לעיתים רבות תקופתיות (טרנדיות)
וכדאי מעת לעת לרענן את המילים ולבחון אם הן עדיין מתאימות לנו.
איך נמצא את מילות המפתח המתאימות לנו?
כדי למצוא את מילות המפתח המתאימות לנו, כדאי לערוך סקר קצר בקרב מכרים וחברים שלנו ולשאול – אם הייתם צריכים אותי, איך הייתם מחפשים אותי?
כל התשובות שנקבל יהיו נכונות, כי כך בדיוק יחפשו אותנו הגולשים, כשהם יזדקקו לשירותים או למוצרים שאנחנו משווקים.
אחרי שאספנו את הביטויים. כדאי לבחון באילו מילים משתמשים המתחרים שלנו. בעיקר אלה מהם שטיפסו למקומות הראשונים של תוצאות החיפוש (ושימו לב – התוצאות מתחלקות ל- 4 משולמות ראשונות, ו-3 משולמות אחרונות. כך שכל תוצאות החיפוש האמצעיות, מ-5 ומטה – הן תוצאות אורגניות משובחות ובהן כדאי להתמקד).
בשלב הבא – כדאי להכנס ולבחון האם באמת הגעתנו למתחרים שלנו, או שבטעות הגענו לעסק שונה לחלוטין מזה שלנו. (תיכף אסביר, אפרט ואנמק]. אחרי שליקטתנו ביטויים לאתר – נבצע בדיקה במנוע החיפוש של גוגל – כאן קיימות 2 דרכים חביבות לעשות זאת:
האחת היא באמצעות מתכנן מילות המפתח של גוגל.
מערכת זו מספקת לנו נתונים רבים ומשמעותיים על הפופולאריות של מילת החיפוש ברשת, לצד ממוצע החיפושים החודשי שביצעו הגולשים (שהם כמובן הלקוחות הפוטנציאלים שלנו) וגם תעדכן אותנו מהו השווי הכספי של הערך או הביטוי ברשת.
הדרך השניה (והקלה יותר) היא לרשום את הביטויים במנוע החיפוש ולראות לאן הגענו – לאילו עסקים ולאילו אתרים.
כדאי לזכור שלהופיע בתוצאות החיפוש הגבוהות זה חשוב, אבל ... לא תמיד זה העיקר
נניח לרגע שאנחנו מעצבי שיער בצפת, והמטרה שלנו היא למכור את השירות שלנו ללקוחות רבים יותר בסביבה שלנו.
נניח שהאתר שלנו מופיע בתוצאות החיפוש הגבוהים של הגולשים בכפר סבא.... במה זה יועיל לנו?
וגרוע מכך - מה אם בכל פעם שמישהו מחפש "ספר טוב" [Good book] הוא מגיע ישירות לאתר שלנו, אבל .... הוא גם יוצא ממנו מיד, כי הוא בעצם חיפש ספר קריאה טוב ולא מעצב שיער טוב?
ודוגמא נוספת - אם אנחנו קלינאי תקשורת, וגוגל מציג אותנו לאנשים שמחפשים כלי תקשורת, או עיתונאי, או חברת תקשורת... ובכל פעם שמישהו מנסה להגיע ל-יס או הוט, הוא מגיע אלינו???.
זה לגמרי לא משרת את הגולש, ועוד פחות מכך אותנו.
כאן נכנס תפקיד האופטימיזציה עבור מנועי החיפוש ברשת.
כדי למקסם את התועלת שיביא לנו האתר, אנחנו צריכים לסנכרן בין היעדים והמטרות שלנו לבין ההופעה של האתר ברשת. להגדיר למנועי החיפוש מה המטרות שלנו, ומי הלקוחות שלנו.
בהצלחה רבה ! ואם יש לך צורך בביצוע העבודה הזו, אני כאן בכייף (:
Comments