מעת לעת פונים אלי לקוחות ומכרים נסערים – "פייסבוק", הם אומרים "צמצמה את החשיפה שלנו"
אז זהו ש... כן ו ... לא.
חלק ממזעור החשיפה אכן נעשה ע"י פייסבוק, אבל חשוב לדעת שגם לנו יש חלק בכך.
האלגוריתם של פייסבוק "לומדים" אותנו. הם לומדים מה מעניין אותנו ביותר (לימודים בחו"ל, חיפוש עבודה, יציאה לחופשה באלפים, רכישת דירה, קניית רכב וכד'...).
הם לומדים את זה מהפוסטים שאנחנו מפרסמים, מהתגובות שלנו (לפוסטים ו... גם למודעות ממומנות שמפרסמים חברינו ברחבי הפלטפורמה) וגם מהחיפושים שאנחנו עורכים.
האלגוריתם עוקב (בלהט) אחר ההתנהגות וההתנהלות שלנו בזירה. סופר כמה לייקים וריגשונים הוספנו לטקסט מסויים, איך הגבנו לפוסט, מה שיתפנו, ומה קראנו בשקיקה, מבלי שיצרנו כל אינטראקציה.
האלגוריתם של פייסבוק מודד (ורושם) כל מעורבות שלנו בזירה.
הרעיון הבסיסי של פייסבוק הוא לרצות אותנו, כדי שלא ננטוש את הזירה, כי בלעדינו אין קיום לפייסבוק ...
ככל שהתגובות הן הדדיות, כלומר: אני מגיבה לפוסטים של X, ו-X מגיב לפוסטים שלי – שנינו נראה זה את הפוסטים ששנינו מעלים. X יראה את שלי, ואני אראה את של X. כי האלגוריתם של פייסבוק יסיק שהנושאים עליהם שנינו כותבים מעניינים אותנו מאד. שיש בינינו חיבור כלשהו.
ככל שהיחסים בינינו חד צדדיים, נניח, ורק אני מגיבה על הפוסטים שמעלה X, אולם הוא כלל אינו מגיב לפוסטים שלי – הפלטפורמה של פייסבוק לא תציג ל-X את הפוסטים שלי, אבל תמשיך לחשוף בפני את הפוסטים שלו. עד שגם אני אפסיק להגיב עליהם ..
פייסבוק נותנת קדימות ומעדיפה פוסטים שנכתבים ומתפרסמים מתוך הסמארטפון.
נזכור שפייסבוק מעוניינת שלעולם לא ניפרד ממנה, ונצמד לעטיניה 24/7.
היא יודעת שהמח האנושי מגיב לתמונות מהר יותר (כ-13 שניות) לעומת מהירות התגובה שלו למלל, ובנוסף היא מסיקה שהכותב בסמארטפון נמצא בעיצומו של האירוע, ועל כן הוא אמין יותר [ועדיפויי בעיניה] על פני חברו הרוכן על המחשב הביתי.
לכן היא תעניק חשיפה עצומה יותר לפוסטים מהנייד.
כך גם לגבי פייסבוק לייב – פייסבוק מעודדת אותנו לבצע "שידורים ישירים" (מאותן סיבות) והיא חושפת את אלו לאנשים רבים יותר ולפרקי זמן ממושכים יותר.
פייסבוק מאפיינת את המעורבות שלנו ומקטלגת אותה לשני סוגים
מעורבות משמעותית - כאשר אנחנו מגיבים באמצעות טקסט, משתפים אותו, או מגיבים באמצעות ריגשון אחר [לייק, אהבה, וכד']
מעורבות חסר משמעות – מקוטלגת ע"י פייסבוק כמעורבות לא איכותית. זה קורה כאשר אנחנו "שקופים". לא מגיבים לפוסט, רק קוראים / מעיינים בו, אבל נותרים אפתיים, לא עושים לייק, לא משתפים, לא מגיבים באמצעות הריגשונים.
ככל שהתוכן שפירסמנו יזכה למעורבות משמעותית ואיכותית, הוא יחשף בפני פרופילים רבים יותר וזמן השהייה הציבורית שלו יגדל.
ככל שלא יזכה למעורבות, או יזכה למעורבות לא איכותית (כלומר: צפיה פאסיבית) הוא יוסר וידורג כפוסט לא משמעותי.
פייסבוק מדללת את החשיפה ומגבירה את הפיקוח על המפרסמים
פייסבוק מצמצמת ומדללת את חשיפת הפוסטים השיווקיים. האלגוריתם שלה יודע לזהות פוסטים שמנסים למכור לנו מוצרים או שירותים, כמו גם כאלה שמבקשים מאיתנו לרשום "אני" בתגובות, או קוראים לנו לשתף אותם, או סתם לעשות להם לייק ...
אלה פוסטים שמסומנים ע"י הפלטפורמה כפוסטים לא איכותיים, ופייסבוק אף פוגעת במפרסמים שלהם ומגבילה את פעילותם ברשת.
לסיכום ... אכן חשיפת הפוסטים בדפים העסקיים וגם האישיים שלנו דוללה וצומצמה מאד,
אבל ...
אנחנו יכולים לשפר את החשיפה ולמקסם את הקידום שלנו בזירה, ככל שנגביר את המעורבות שלנו בזירה - נקפיד לקחת חלק ולהיות מעורבים בשיח, מצד אחד, להגיב לחברים שלנו, לפוסטים שכן ראינו ולפרגן, ומצד שני – ככל שנפרסם ונעלה לזירה תכנים (מלל, תמונות, סרטונים וכד') שיש בהם ערך לחברים ולקוראים שלנו.
למה זה כדאי לנו?
כי כך נוכל לרתום את מנועי החיפוש ברשת לקדם אותנו אורגנית.
בהצלחה רבה מאד
I found your post about Facebook's algorithm and engagement really insightful! It's fascinating how the platform's focus on meaningful interactions can affect visibility. I recently came across this https://valhallavitality.com/blog/comparing-sermorelin-and-bpc-157-a-comprehensive-overview while exploring options for my new fitness routine. It offered valuable information on supplements that helped me make better choices for my health.